Förkyld

Sweet oh luscious life
celebrate your dreams when you are away
doesn't it taste so sweet?
like it's growing on
growing on the trees

Grillat på grillen


Igår kväll när jag var ute och gick så kände jag att det var någon som hade tagit fram grillen. Då blev jag lite ledsen och saknade mina föräldrar väldigt mycket. Jag vet ju hur oerhört lyckliga dom blir när dom får ta fram grillen för första gången. Det är som att dom vaknar till liv igen när dom äntligen får tända på grillen, slänga på några köttbitar och knäppa en bärs. Dom blir så otroligt taggade. Sen är det grillat varje helg hela sommaren.
Blir det så när man blir vuxen? Att höjdpunten på året är när man får ställa ut grillen? Att grilla. Vilken fenomen i Svenssonkulturen. Man bjuder hem sina vänner, dricker öl (som helst ska ha legat på kylning i kallt vatten för stämnings skull) och grillar bitar av djur på glödande galler så att det ska bli såna där fina små ränder... sen toppar man det med en klick bearnaise. Då är det fest. Sen pratar man och skrattar till långt in på natten. Det blir fler öl, några glas vin och kanske en liten konjak. Nån suckar belåtet, tittar bort över himlen och säger "ja hörrni. Nu är det tamefan sommar."

Jag på tunnelbanan en vanlig morgon kl. 08:32


Township Rebellion

Eller som Rage Against The Machine uttryckte det:

"Why stand on a silent platform?
Fight the war, fuck the norm"


Varför stå på en tyst plattform?
Bekämpa kriget, knulla normen
På svenska.

Tyckte jag var bra sagt.

Kärlek man, det kallas käääärlek

Idag har varit en fantastisk dag. Jag vaknade med kli i ögat, och det har nog aldrig varit mer välkommet. Det var med nöje jag snöt min rinnande näsa och tryckte i mig en allergitablett. Våren är här! Efter den Afrikanska dansen så åkte jag hem till Sköndal och gick en liten promenad i det otroliga vädret, med solglasögonen på och Nico i hörlurarna. Små, små gröna prickar har dykt upp på alla buskar. Jag kände att jag levde och tänkte att "Det är nu.... det är nu jag ska bli vegan igen. Det är dags!". Det var en fantastisk känsla. Jag kände typ livet strömma åter. Sen kom jag på att det förmodligen inte kommer att funka så länge jag bor i Stockholm och lever under existensminimum. Det ska bli så skönt att komma hem och få normala matvanor igen. Jag saknar tofu, och bönröror och nötter och frön och många-olika-sortes-grönsaker-på-en-gång och allt annat som man inte har råd med nuförtiden. De marinerade tofubitarna ska flöda på grillen i sommar. Det kommer att bli fabulous. Aldrig mera gröt, nudlar och kokta ägg.

RSS 2.0